Ervaringen

MARLOES:

Een aantal jaar geleden, kwam ik via mijn moeder terecht bij Diferencia, Inge Pluijmakers. Ik had nogal veel last van acne, oftewel jeugdpuistjes. Natuurlijk gebruikte ik daar producten voor van de drogist, maar deze droogden mijn huid alleen maar uit. Niet fijn dus.

De eerste afspraak bij Inge was een kennismaking, vervolgens volgde de “echte” behandeling. Op dit moment ben ik alweer vele afspraken verder en ik moet zeggen dat ik blij ben, dat ik de stap heb gemaakt om naar Diferencia te gaan. Het was niet altijd even leuk, soms is het wat gevoelig en moet je er doorheen, maar het resultaat mag er dan ook wel zijn!

Naast de behandeling gebruik ik ook een aantal producten om mijn huid te verzorgen. Dit was een advies van Inge. Deze producten van Kruiderij Esfythé worden echt helemaal door de huid gebruikt. Verder worden ze altijd door middel van kinesiologische tests voor iedereen persoonlijk gekozen. Al snel nadat ik hiermee begon, werd mijn huidje lekker zacht en totaal niet meer droog. En na een aantal maanden werd het ook rustig op mijn gezicht.

De behandelingen heb ik altijd als prettig ervaren. Naast vakkundigheid heeft Inge ook altijd aandacht voor de persoon. Ze neemt echt de tijd voor je.

RICHARD VAN BAKEL:

Via mijn zus ben ik in aanraking gekomen met Diferencia. Ik kon een gratis behandeling krijgen voor mijn huid. Waarom ook niet dacht ik, misschien kom ik hierdoor wel af van mijn acne huid en daarmee ook van mijn lage zelfvertrouwen. Bij de eerste behandeling heeft Inge mijn talg verstoppingen verwijderd. De dag erna ben ik heel erg geschrokken, want ik had nogal wat reactie op de behandeling en mijn hele hoofd zat vol acne. Ik dacht daar ga ik NOOIT meer heen. Een week later zag de wereld er heel anders uit, ik had minder acne dan ooit te voren. Was dit maar altijd zo, dacht ik toen. Ik besloot door te gaan met de behandelingen en met het smeren van de producten, want dat hoort er dan ook bij. Ondertussen ziet mijn huid er al een heel stuk beter uit en is mijn zelfvertrouwen gegroeid. Natuurlijk is dat niet vanzelf gegaan, maar op de momenten dat het slechter ging bleef Inge er mij van overtuigen dat het vanzelf beter zou gaan als ik goed mijn crèmes bleef smeren. En daar had ze gelijk in!

DIANA FRIJNS:

Op een dag besloot ik dat het tijd was om mijn probleemhuidje in kundige handen te leggen. Dus sloeg ik het telefoonboek open en zocht naar een schoonheidsspecialist in de buurt. Mijn oog viel op ‘Diferencia’, een mooie naam dacht ik bij mezelf. Het kostte mij wat moed om te bellen en te informeren. Ik was namelijk nog nooit eerder naar een schoonheidsspecialist geweest, waarschijnlijk omdat ik het idee dat iemand aan mijn gezicht kwam niet fijn vond. Maar de vriendelijke stem aan de telefoon nodigde me uit voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek en ik beloofde langs te komen.

De kennismaking was prettig. Ik was onder de indruk van de heerlijke geuren, de ontspannende muziek op de achtergrond, maar waarschijnlijk nog het meest van Inge’s verhaal over hoe ze te werk gaat. Dat was het laatste wat ik verwacht had: kinesiologie, plantjes en bloempjes en tincturen die je beter zouden laten voelen. Ik wist eerlijk gezegd niet wat ik ervan moest denken, maar stond er wel voor open. Waarom ook niet? Ik smeerde immers de meest vreemde dingen (o.a. vaseline en glycerona) op mijn gezicht, omdat ik van gekkigheid niet meer wist wat ik met mijn huid aan moest (acne, eczeem gevoelig, droge plekken).

Mijn eerste behandeling vond ik zo lekker dat ik na afloop met een licht gevoel naar huis liep. En ook ik werd onderworpen aan een geheel andere manier van gezichtsverzorging met de producten van Esfythé. Het was wennen en soms had ik er geen zin in omdat ik bijvoorbeeld te moe was. Maar gelukkig kreeg ik steun van Inge en haar belofte dat als ik consequent mijn spulletjes deed gebruiken (en dat in combinatie met de behandelingen) ik een betere huid ervoor terug zou krijgen.

En die betere huid heb ik niet lang daarna gekregen. Ik was en ben er dolblij mee! Mijn acne is verdwenen, de droge plekken zijn er niet meer en eczeem krijg ik nu enkel als ik een zeer lage weerstand heb of blootsta aan veel stress. Ik kan nu uit eigen ervaring zeggen dat haar behandelmethode echt werkt. De producten zijn zo natuurlijk als maar kan en geschikt voor de (zeer) gevoelige huid. Maar ook de massages en make-up lijn kan ik aanbevelen.

Ik ga nog regelmatig naar Inge. Elke keer is het weer gezellig even kletsen, ervaringen uitwisselen en uiteraard ontspannen en genieten. En ze heeft lekkere thee.

LIESBETH PETERS:

Toen ik de eerste keer Diferencia bezocht, was ik wanhopig. Ik had een lelijke plek op mijn kin en ik was bang dat die niet meer weg zou gaan. Inge Pluijmakers vertrouwde er op dat we dat wel onder controle zouden kunnen krijgen of zelfs helemaal zouden kunnen laten verdwijnen, en ze had gelijk. Ik heb ter zake en kundig advies gekregen en fijne producten leren gebruiken. Na verloop van tijd verdween de lelijke plek helemaal. Alleen bij stress wil er nog wel eens een plekje terugkomen. Dankzij de goede producten is dit snel over. Ik heb Inge leren kennen als iemand die veel weet van haar vak, dat kun je ook aan alles merken. Ik krijg altijd goed advies, dat is te zien aan mijn huid! De natuurlijke cosmetica van Esfythe waarmee Diferencia werkt, zijn geweldig in gebruik: ze ruiken lekker en smeren geweldig.

ASTRID, 39 JAAR:

Toen ik me een paar jaar geleden met een burn-out kampte, attendeerde een kennis op een relaxbehandeling bij Diferencia. Ik besteedde vanuit mezelf nooit veel aandacht aan mijn huid (een pot Nivea, dat was het wel). Omdat ik wel wat ontspanning kon gebruiken, besloot ik een afspraak te maken. Terugkijkend, had mijn huid wel degelijk extra aandacht nodig: deze was zeer schilferig en droog.

Mijn eerste afspraak zal ik nooit vergeten. Ik ben een nuchter persoon. Toen Inge begon te vertellen, klonk het voor mij allemaal wazig en ik kon me alleen bedenken: “wanneer komt die ontspanning?”, en: “hoe kom ik hier weg?!” De eerste afspraak bestond alleen uit een kennismaking van elkaar en kennismaking met de producten, ik had een hele andere voorstelling ervan, het maakte me onrustig. Toch liet ik me overhalen voor een tweede afspraak, achteraf gezien gelukkig. Ik hoor Inge nog vertellen over hoe ik mijn huid het beste kon verzorgen: milk, lotion, crème. Ik dacht meteen: “Dat lukt je nooit om mij daar aan te krijgen.”

Zelf heb ik de behandeling heel lang in twee delen gezien: eerst het “gefrutsel aan mijn gezicht”, dat hoeft voor mij allemaal niet en daarna de massage. Voor de massage heb ik geen woorden, regelmatig viel ik in een lichte slaap. Het ontspande mijn hele lichaam en ik genoot (geniet) er intens van. Mooie achtergrond muziek, geen telefoon of andere storing, pure aandacht voor mij.
In die tijd zat ik zo diep, dat ik regelmatig alle afspraken afbelde en nergens meer naar toe ging. Echter, de afspraak bij Inge heb ik nooit afgezegd. Hoe ik me ook voelde, hoe emotioneel ik ook was, hoe slecht mijn dag ook was, naar Inge ging ik! Tot mijn verbazing werd mijn huid beter, ik zag duidelijk verschil, de huid was minder droog en schilferig.

Steeds meer ging ik op haar behandeling en haar producten vertrouwen. Hoe ze bij ieder individu tot de juiste producten weet te komen blijft voor mij een ver-van–mijn-bed show. In het begin vroeg ik: “kun je niet alleen het relaxgedeelte met me doen?” Hierop antwoordde ze natuurlijk dat dat niet kon. Toen ik resultaat ging zien, begon ik ook het ‘gefrutsel aan mijn gezicht’ te accepteren. Ik merkte dat mijn huid er beter uit ging zien. Ik leerde de producten te waarderen en genoot ervan om ze zelf te gebruiken. Eerst voorzichtig, begon ik met de was-gel, toen de spray en de crème. Dagelijks, en zelfs af en toe vaker op een dag was ik ermee bezig. Aandacht voor mezelf, tijd voor mij, met heerlijk geurende producten. De geur werkt bij mij erg opbeurend. Al snel kwam ook de oog-gel, de ampul en de olie erbij. Het was Inge gelukt: ze had me aan het smeren gekregen.

Mijn huid ziet er nu goed uit. Ik krabbel uit de zware periode waar ik in zat en ik kan zeggen dat mijn huid hier zo te zien niets onder geleden heeft. Ik geniet nu, na jaren, nog steeds van de behandelingen van Inge bij Diferencia. Als ik eenmaal in die stoel lig, kan ik me volledig ontspannen en me overgeven aan haar handen, magische handen wat mij betreft!!

Zelf zorg ik ervoor dat een bezoek aan Diferencia structureel onderdeel blijft van mijn planning. Het verveelt nooit. Hoe druk het leven om me heen ook is, even een rustpuntje voor mezelf, dat verdien ik. De behandelingen van Diferencia hebben in deze moeilijke periode meer voor me betekend dan ik kon vermoeden toen ik er voor het eerst naar binnen stapte.